Recept: Chocoladecake uit de bakvorm

18:30

Dit is een leuk recept en snel gemaakt. En een recept waar je alleen maar ingrediënten voor nodig heb die je of al in huis hebt of erg makkelijk verkrijgbaar zijn. Dit vind ik zelf top recepten (welk recept is nu niet lekker met veel chocolade ;)).Het is trouwens erg lastig om te wachten tot deze cake is afgekoeld. Maar warm is deze ook erg lekker.
Het is de chocoladecake uit de bakvorm.
De ingrediënten:
- 350 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 3 el cacaopoeder, gezeefd
- 225 gr witte bastardsuiker
- 225 gr zachte magarine
- 4 eieren losgeklopt
- 4 el melk
- 50 gr chocoladestukjes melk
- 50 gr chocoladestukjes puur
- 50 gr chocoladestukjes wit
- poedersuiker

Bereidingswijze:
1. Vet een bakvorm van 33x24x5 cm in  met een beetje boter of margarine. Mijn bakvorm had iets andere afmetingen maar dit werkte ook prima. 
2. Doe alle ingrediënten, behalve de chocoladestukjes, de melk en de poedersuiker, in een grote kom. Roer dit mengsel tot een soepel deeg.
3. Roer de melk en de chocoladestukjes erdoor. 
4. Schep het deeg in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake 35-40 min in een op 180 graden voorverwarmde oven, tot het deeg gerezen is en veerkrachtig aanvoelt. Laat de cake afkoelen in de vorm. 
5. Bestrooi de taart na het afkoelen met poedersuiker, Snijd hem in vierkante stukken. 

Tip: De cake is, goed verpakt in de vorm, 2 maanden houdbaar in de vriezer. Ontdooi de cake op kamertemperatuur. 

Bron: Kookgids Chocolade van Jacqueline Bellefontaine (wel iets aangepast). 

You Might Also Like

3 reacties